Geen producten gevonden...

Stillevens door Nederlandse kunstenaars

Stillevens in fijnschildertechniek gemaakt door Nederlandse kunstenaars. De werken lijken een levensechte weergave van de werkelijkheid en zijn soms bijna niet van een foto te onderscheiden. Sommige schilderijen zijn stillevens met een knipoog. Ze zijn 'stil' met daarin een beetje 'leven' verwerkt. 

Fijnschildertechniek met olieverf is een tijdrovende en intensieve techniek die ooit door de grote meesters uit de 17e eeuw werd toegepast. 

Allereerst wordt er een potloodtekening op het paneel of doek aangebracht. Vervolgens wordt een onderschildering aangebracht. De kleur ervan bepaalt de sfeer van het eindresultaat.

Op deze verflaag wordt de uiteindelijke afbeelding aangebracht. Dit kan pas als de onderlaag droog is. Ook het aanbrengen van de afbeelding gebeurt in stappen. Allereerst worden de donkere en lichtere vlakken in het schilderij aangebracht met wit en bruin. Pas als deze droog zijn kan er met kleur gewerkt worden. Ook hiervoor geldt dat er pas een volgende laag aangebracht kan worden als de vorige droog is. 

Tenslotte wordt het schilderij meestal in de vernis gezet zodat het langer bewaard kan worden.

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media