Geen producten gevonden...

Over ons

Ward's Art komt voort uit de wens van mijn oom Ward van den Abeelen dat zijn schilderijen, maar ook de werken van andere kunstenaars niet op zolder blijven verstoffen, maar bij mensen aan de muur tot hun recht komen. Hij verzuchtte meer dan eens dat hij zou willen dat iemand hem eens zou helpen, want 'hij was kunstenaar, geen handelaar'.

Online galerie

Aanvankelijk heb ik een paar kunstmarkten voor hem gedaan, maar na zijn overlijden ben ik begonnen met een online galerie. Ik ben kunstmarkten afgegaan om deelnemers te werven en op verschillende daarvan kwam ik Annie Sturing (Annigje tassen) en Marjan van Schaik (Glasatelier Breekbaar) tegen. Zij motiveerden me om onderscheidend te gaan werken. Dit resulteerde in meer aandacht voor de promotie van de kunstenaar en in het opzetten van een bijpassende winkelformule.

Winkel in Barneveld

Een pand vinden met een goede combinatie van locatie, ruimte en prijs bleek lastig. Ook hier bleek dat toeval niet bestaat. Toen ik Hans Bijster verving op de Landgoedfair in Barneveld, raakte ik in gesprek met de burgemeester van Barneveld. Hij was bijzonder enthousiast over mijn formule en vond het wel iets voor Barneveld en gaf me de naam van de centrummanager. Zij  heeft me geholpen met ons huidige pand.

Samen

Inmiddels is Ward's Art uitgegroeid tot een platform met enthousiaste kunstenaars. We ondernemen gezamenlijke activiteiten, maar er zijn onderling ook leuke (en lucratieve) contacten gegroeid.

We richten ons op het doorbreken van het idee dat kunst alleen voor de allerrijksten is, dat unieke dingen niet voor de 'gewone mens' is weggelegd. De winkel is laagdrempelig met tal van leuke, betaalbare cadeaus, maar biedt ook iets duurdere werken van een groot aantal kunstenaars en ontwerpers aan.

De online galerie is een 'promotie-platform' waar liefhebbers een aantal werken van onze deelnemers kunnen vinden en van daaruit eenvoudig naar de website of contactinformatie van de kunstenaar kunnen klikken. Er kan online besteld worden, maar er kan ook contact gelegd worden om het werk 'in het echt' te bekijken of een opdracht te bespreken.

Ward's Art zijn wij samen. Samen staan we sterk en krijgen we meer unieke, handgemaakte dingen bij de mensen thuis. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik voor al onze begaafde kunstenaars en ontwerpers aan het werk mag zijn, mijn creatieve brein mag breken over acties, inrichting en promotie en in contact mag komen met kunstliefhebbers uit alle windstreken.

Simone Giele

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media