Geen producten gevonden...

Ria Klompmaker-Troost

Ria Klompmaker werd geboren Meppel en groeide op in de gemeente Staphorst. Ze was al vroeg geïnteresseerd in tekenen en schilderen, en dus ging ze in de avonduren studeren voor een LO acte tekenen. In 1970 verhuisde ze naar Wageningen, waar ze sindsdien woonachtig is.

 

In het begin van de jaren ’90 werd de overstap gemaakt naar het schilderen van aquarellen. Een moeilijke, maar ook erg boeiende techniek in de schilderkunst.

Sinds de oprichting van het Gelders Palet (vereniging voor Beeldende Kunst) in Wageningen, is ze hier lid van en ze heeft ook binnen deze vereniging diverse workshops gevolgd. Sinds 2010 geeft ze zelf lessen binnen deze vereniging.

Met ingang van 2009 is ze geaccepteerd als schilderend lid van het AIB (Aquarel Instituut van België), waar veel gerenommeerde aquarellisten uit Nederland en België deel van uit maken.

 

Ria  nam deel aan diverse (Internationale) workshops gegeven door bekende aquarellisten zoals Ron Ranson (Eng); Tony van Hasselt AWS (USA);Jan Velthuis (NL); Francesco Francese (USA); Stephen Quiller (USA); Greg Allen (Austr.), Jacky Pearson (N-Zealand) en Margo van Vegchel (NL).

Ze beheerst een veel verschillende aquareltechnieken waarmee ze  zowel abstracte als figuratieve werken vervaardigd.

Contactinformatie Ria Klompmaker

Website :  www.watercolor-wageningen.nl

Mail        : info@watercolor-wageningen.nl 

Telefoon:  0317-413879

 

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media