Geen producten gevonden...

Pottery Basalt - Thomas de Roo

De Vrije Academie bracht mij in contact met het ambacht. Het derdejaar, het derde locaal was keramiek. Daar bleef ik plakken aan de klei!

In een verborgen hoekje op maandagmorgen, bijgestaan door Olaf Stevens als docent, beoefende ik daar het toen nauwelijks gedoogde draaien. Er klikte iets, het draaien ging goed, en ik stapte al snel over op porselein.  

Basalt  is als een boom die groeit, takken en zijtakken, zo ook met de vormen en decoraties in mijn werk. Een organisch proces van groeien en loslaten. Ik maak zowel unica als series van Engels, of ‘Royal porcelain’.

Het serviesgoed van Basalt bestaat uit verschillende series. Vrij willekeurig, door de keuzes van klanten komen sommige meer tot ontwikkeling dan anderen.        

Behalve de borden, die met behulp van een mal ingedraaid worden, en enkele gietvormen is alles met de hand op de schijf gedraaid.

In opdracht,  

In de loop van het 25 jaar bestaan van Basalt zijn er diverse servieslijnen ontstaan. Een aantal hiervan houd ik op voorraad, anderen zijn op bestelling leverbaar. Aan speciale wensen van mijn klanten kan ik tegemoet komen, denk aan geboortebordjes, herdenkingsborden, bijzondere vazen of een leuk tegeltje voor de kinderkamer!

 

Contactinformatie Basalt

Website : www.pottery-basalt.com

Mail        :  info@pottery-basalt.com

Telefoon: 070 – 3634139   06- 57 88 2600 

 

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media