Geen producten gevonden...

Nora van Klingeren

Nora van Klingeren heeft aanvankelijk een opleiding Bouwkunde gevolgd, maar is zich sinds 2005 meer gaan richten op zachtere materialen. Geïnspireerd door de mogelijkheden van kleur gecombineerd met natuurlijke materialen is zij zich gaan ontwikkelen in het be- en verwerken van vilt en zijde.

 

Een idee wordt gevolgd door een titel, waarna de ontwikkeling van het wandkleed kan beginnen. Het wordt een verhaal vol kleur gemaakt van zijde en wol.  De op deze wijze ontstane wandkleden worden op een frame gespannen, hangen vrij of, misschien toch door haar opleiding Bouwkunde, bestaan uit een combinatie van vrij-hangend in een hout-/staalconstructie. Kleinere werken worden voorzien van een passe-partout.

 

Nora stopt haar creativiteit niet alleen in wandkleden, maar maakt ook prachtige sjaals. Bij dit product is zijde de basis, die eerst wordt beschilderd. Vervolgens komt de zeefdruk en daarna eventueel het vilt. De beschilderde zijde vormt een tegenstelling met de hardere dessins van de zeefdruk en juist dat geeft Nora haar inspiratie.

Opdrachten en workshops
Wandkleden die in opdracht gemaakt worden moeten in harmonie met hun omgeving zijn. De maatvoering in het pand, grootte van de ramen, de lichtinval, de inrichting zijn factoren waar rekening mee gehouden wordt.

Nora geeft workshops vilten en zijde schilderen.

 

Contactinformatie Nora van Klingeren

Website :  www.noravanklingeren.nl  (wandkleden en sjaals)

                   www.stof-tot-stof.nl (lijkwaden)

Mail        :  nora@vanklingeren.nl

Telefoon:  06 - 54 617 914

 

 

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media