Geen producten gevonden...

Mieke Lankveld

Ik ben begonnen met acrylverf. Na een paar jaar ben ik overgestapt op olieverf. Dat was een hele verandering.

 

In mijn eerste schilderperiode was ik vooral bezig met stillevens waarin glaswerk centraal stond. Langzamerhand verschoof mijn belangstelling naar natuurlijke materialen en afbeeldingen, zoals halfvergane boerendeuren.

 

De laatste ontwikkeling is dat ik de natuur zelf tot onderwerp maak. De Ooijpolder bij Nijmegen was daarbij een grote inspiratiebron maar de zee, vooral de dynamiek van de branding in combinatie met de schittering van de zon op het water en natuurlijk het strand en de lucht onderga ik telkens weer als een uitdaging. Daarom ga ik regelmatig naar het Noordzeestrand en de Waddeneilanden en schiet daar tientallen foto’s die ik dan thuis achter mijn schildersezel tot een geheel combineer.

 

Mijn uitgangspunt is dat mijn werk rust moet uitstralen. Daarom zult u op mijn schilderijen geen activiteiten, mensen en dieren aantreffen.

In 2008 kreeg ik uit handen van wethouder Kunst de juryprijs op de kunstmanifestatie in de Nijmeegse schouwburg. Een jaar later won ik op  dezelfde manifestatie met een ander schilderij de publieksprijs.

 

Contactinformatie Mieke Lankveld

Website :  www.miekelankveld.nl

Mail        :  info@miekelankveld.nl

Telefoon: 024 -377 45 42  

 

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media