Geen producten gevonden...

Marieke de Koning

Marieke de Koning bedenkt al schilderend verhalen. Ieder schilderij is als een scene uit een toneelstuk of boek.

Alledaagse zorgen, bijzondere gebeurtenissen en ergernissen verstopt ze als het ware in haar werk. Hoofdpersoon in de verhalen is Koningin Caroline.

 

Als echte natuurliefhebber schildert Marieke ook graag in de natuur of neemt deze als voorbeeld. In haar schilderijen komen fantasie en werkelijkheid samen.

Bij het schilderen worden steeds maar een beperkt aantal kleuren verf gebruikt, die  gemengd worden om de juiste kleurschakeringen te krijgen. Daarvoor  wordt de verf laag over laag aangebracht op een geprepareerde ondergrond.

 

Marieke de Koning is de auteur van “Ik wil geen koningin meer zijn!”. Dit prentenboek met tekst van Hilda Algra is uitgegeven bij  uitgeverij juffrouw en gebruikt ze, samen met twee andere verhalen van haar hand, als basis voor haar kinderworkshop. Niet alleen brengt ze het verhaal beeldend tot leven met behulp van vertelplaten, ook zorgt ze voor een passende verwerking.

Presentaties en opdrachten

Marieke de Koning werkt ook in opdracht, geeft workshops voor kinderen en heeft drie vertelkoffers om  haar verhalen mee te vertellen.

Contactinformatie Marieke de Koning

Website :  www.mjdekoning.nl

Mail        :  info@mjdekoning.nl

                   mjdekoning@upcmail.nl

Telefoon: 0633092407

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media