Geen producten gevonden...

Lucie van Nuffelen

Mijn jeugd bracht ik door in de tropen. Dit feit is de oorzaak van mijn voorliefde voor heldere, intense kleuren. Ik hou van warmte, ik droom in kleur en ik schilder op 100% zijde.

 

In Nederland volgde ik een opleiding op de Kon. Academie voor Beeldende Kunsten en ben afgestudeerd als interieur architecte.

Meer dan 30 jaar was ik werkzaam in die branche. Ik ontwikkelde een grote belangstelling voor textieltoepassingen in het interieur. Zo ontstond mijn voorkeur voor het werken met zachte, glanzende en soepele zijde.

 

Na mijn werkzame periode in de interieur-architectuur ben ik bezig gegaan met het "met de hand" beschilderen van zijde. Mijn voorkeur gaat uit naar het weergeven van bloemen, omdat ik van mening ben dat de bloemvormen, hun kleur, hun sterkte maar ook hun fragiliteit het best tot uitdrukking komen, op een zachte, soepele zijde-soort.

 

De toegepaste zijde-verven geven een prachtig resultaat. Helder, warm en transparant. Het geeft mij grote voldoening hiermee bezig te zijn.

De ‘banieren’ zijn geschikt om vrij in de ruimte of als wanddecoratie te worden toegepast. Als alle textiel is ook zijde echter minder geschikt om in direct zonlicht toegepast te worden. Als men met deze kwetsbaarheid rekening houdt, vormen de zijden banieren tientallen jaren een lust voor het oog.

 

 

Contactinformatie Lucie van Nuffelen

Website :  www.keo-ede.nl

Mail        :  lucievannuffelen@gmail.com

Telefoon: 0318 – 633 625

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media