Geen producten gevonden...

Vogelhuisjes - Joop van Ulden

Sinds het najaar van 2011 heeft Joop zich, voor het eerst sinds jaren, ook weer op het maken van vogelhuisjes gestort. Hij heeft met heel veel plezier een aantal van deze huisjes gemaakt; een serie geïnspireerd op simpele Nederlandse huisjes en een serie geïnspireerd op Afrikaanse rondelen. De vlieggaten variëren van 28 tot 35 mm voor verschillende vogelsoorten.

 

Ook huismussen broeden in vogelhuisjes, voor hen heeft hij een aantal huisjes met een vliegopening van 35 mm gemaakt. De hotels die bestaan uit een ‘twee onder een kap’ tot ‘vijf onder een kap’ zijn erg geliefd onder de mussen omdat zij, in tegenstelling tot de meeste tuinvogels, graag dicht bij elkaar broeden.

 

De vogelhuisjes zijn steengoed gebakken en dus winterhard. Een aantal hebben aan de achterkant een opening om ze schoon te maken en kunnen opgehangen worden tegen een vlak oppervlak zoals een muur of schutting. Andere hebben een losse bodem die op een ronde paal van 6 cm geschroefd kan worden zodat ze vrij in de tuin geplaatst kunnen worden.

 

Meer informatie over Joop van Ulden en zijn vogelhuizen vindt u op: www.joopvanulden.nl 

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media