Geen producten gevonden...

Herbert Immer Willems

Na de Minerva-academie in Groningen te hebben bezocht heb ik jarenlang op de vrijdagen gewerkt in het inloop-atelier van Meggy Poell in Amsterdam. Daar heb ik eigenlijk pas de fijne kneepjes van het 'metier' onder de knie gekregen, heb ik mijn liefde voor olieverf meegekregen en heb ik geleerd naar de dingen te kijken op een geduldige en receptieve manier. Schilderen moet je niet doén, schilderen moet je zijn!, dat leerde ze me.

Mijn favoriete onderwerp is de door mij zogenoemde 'heemding'. Dat laatste is een gevoel van thuiskomen, van terugkeren naar een plek waar balans, heelheid en harmonie overheersen en waar verdeeldheid, conflict en verlatenheid uitgebannen zijn. Ik schilder plekken waar we allemaal en soms diep verborgen naar terug verlangen, waar we weer zouden willen zijn, zouden willen wonen, kinderen zouden willen krijgen en oud willen worden. Plekken die in onze wereld steeds schaarser worden.

Mijn werk wordt behalve in olieverf ook uitgevoerd op hout. Hout heeft als drager vele voordelen, niet in het minst de geringere kwetsbaarheid en de geringe gevoeligheid voor krimp en uitzetting, waardoor vaak verbarsting of craquelé vermeden kan worden. 

Op mijn site staat alle informatie over het ontstaan van een schilderij (zie de page: 'De wording'). Bovendien staan er op mijn site een groot aantal blogs waarin ik in het kort en in begrijpelijke taal uitleg geef over de onderwerpkeuze (zie page 'Blog') en de achtergronden van die keuze.

Tot slot, op mijn site staat ook informatie over art-fairs en kunstbeurzen, kunstmarkten en galeries waar mijn werk in heel het land te zien is en informatie over een door mij geschreven boek: 'Het oog zoekt troost. Een gesprek over kunst, schoonheid en hun troost'.

Contactinformatie:

website: www.herbertwillems.webs.com

mail: herbertwillems167@gmail.com

telefoon: 023.5253550; mobiel: 06.16349342

woonplaats: Haarlem

Afspraken om werk te komen bezichtigen kunnen zonder verplichtingen gemaakt worden via de mail. 

Lid NABK en KVHeO (Kunstenaarsvereniging Hoorn en omstreken)

 

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media