Geen producten gevonden...

Henri Wittenberg - Kunst met sloophout

Dat een mindere situatie prachtige gevolgen kan hebben blijkt uit het verhaal van Henri Wittenberg. In de tijd dat hij een periode werkeloos was ging hij ‘knutselen’ met hout.  Om ideeën op te doen struinde hij internet af. Daar stuitte hij op werk van twee collega-kunstenaars, Diederick Kraaijeveld en Ron van den Ende. Zij vormden zijn inspiratiebron tot het maken van zijn eerste koetje.

 

Dit houten wandobject werd met zoveel enthousiasme door zijn omgeving ontvangen dat hij zijn techniek voor het werken met sloophout ging verdiepen en verbreden. Inmiddels zijn er heel veel werken van zijn hand verschenen van koeien tot uilen en van auto’s tot een melkfabriek.

 

Het hout wat Henri gebruikt is afkomstig uit oude boeren schuren uit de buurt die gesloopt worden of afval uit containers . Het  hout wordt niet geverfd, maar gebruikt met de kleuren zoals ze gevonden zijn.

 

‘Het mooiste van mijn werk is de verbazing van de mensen als ze zien hoe blij ik wordt van een stukje hout, wat voor hen niet meer is dan "olde pruttel " ( oude troep ).’

 

n opdracht
Henri werkt  ook in opdracht.  U kunt hiervoor ook rechtstreeks contact met hem opnemen, zodat u uw wensen rechtstreeks met hem kunt bespreken.

 

Contactinformatie Henri Wittenberg

Mail           :  hhwittenberg@caiway.nl

Telefoon     : 06-251 415 88
Facebook    : henri wittenberg

Instagram : kunstmetsloophout

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media