Geen producten gevonden...

Hans Bijster

Hans Bijster is geboren in 1930 in Haarlem. Tot 1998 is hij werkzaam geweest in het lager onderwijs, waar hij een 'zwak' had voor het vak handvaardigheid. Niet alleen was hij zelf graag scheppend bezig, hij stimuleerde de kinderen ook om zich op een creatieve manier te uiten en daarin origineel te zijn.

Na zijn VUT had Hans zijn handen vrij om zich volledig te richten op zijn kunstuitingen. Toen hij een oude keramiekoven had opgeknapt, besloot hij zich te bekwamen in het werken met klei. Hij volgde verschillende cursussen en kwam uiteindelijk in aanraking met de Raku-technieken. Een Japanse manier van stoken die zijn oorsprong heeft in de 15de en 16de eeuw.  Hans zijn hang naar creativiteit en zijn verbondenheid met de natuur en de oudheid konden bij deze techniek hand in hand gaan. Een goede reden om zich verder in de Raku te verdiepen. 

Hans ging zich steeds meer bekwamen in de bijzondere Raku en Naked-Raku technieken, waarbij glazuur en huid van een werkstuk met elkaar in verbinding worden gebracht door  aarde, vuur, lucht en water. De combinatie van bakken en roken die hierbij gebruikt wordt veroorzaakt het zogenaamde craquelé. Hierdoor, maar ook door gemengde kleisoorten en eigengemaakte glazuren te gebruiken, wekken de werken van Hans Bijster de indruk in een lang vervlogen tijd gemaakt te zijn. 

Hans laat zich inspireren door de dingen om hem heen en uit zich nog steeds creatief. Regelmatig ontstaan er nieuwe werken van zijn hand, waarin hij laat zien dat hij zich blijft ontwikkelen. 

Voor een compleet portfolio van Hans Bijster, gaat u naar www.hansbijster.nl 

 

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media