Geen producten gevonden...

Hanny van Ee

Hanny van Ee (1953) volgde een driejarige opleiding aan het “instituut voor beeldende expressie” in Amersfoort van 1971 tot 1973. Ze bleef zich daarna geheel autodidact ontwikkelen, zoals haar toenmalige leermeester zei: “het is heel goed om te zoeken, maar je moet vooral vinden”. Naast schilderen giet zij beelden in beton en maakt keramiek.

Hanny neemt regelmatig deel aan exposities, zowel regionaal als landelijk en nu ook in het buitenland (Borken D).

Het consensisme spreekt haar erg aan. Dit werd haar duidelijk na een bezoek aan Ootmarsum bij Ton Schulte. De vrijheid in het gebruik van licht, ruimte en kleur was voor haar een nieuwe wereld. Ze had hiermee de mogelijkheid om een wereld van vrede te scheppen, met vergezichten, waar zij haar eigen invulling aan geeft. Dit alles zonder de werkelijkheid uit het oog te verliezen. In haar werken treffen we derhalve steeds meer het 'consensisme' aan.

Hanny van Ee schildert vaak meditatief. Dit doe zij vanuit haar Christen zijn. Eigenlijk is haar werk sterk expressionistisch geworden. Ze drukt hiermee de diepste zin van het leven uit. Ze wil de toeschouwer verwonderen en raken en hem mee voeren in het schilderij.

Een bundeling van 34 schilderijen geinspireerd op psalmen, gezangen en andere moderne kerkliederen “Symfonie van het Leven” is in de boekhandel te koop. Het is een ode geworden aan het “Leven” met een hoofdletter en natuurlijk aan onze liefdevolle God.

Hanny geeft workshops, schilderlessen voor meer gevorderden en lezingen over “Symfonie van het Leven”. Gelieve deze vroegtijdig te boeken.

Contactinformatie Hanny van Ee

Website :  www.debrummelhof.nl

Mail        :  hannyvanee@live.nl

Telefoon: 06 – 36 01 00 55

 

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media