Geen producten gevonden...

Dik Kusters

Al tijdens mijn opleiding aan de Academie ontkwam ik niet aan het landschap waarin ik groot gebracht ben. De schoonheid van het Rivierengebied wordt niet alleen begrepen uit het schilderen van het landschap maar vooral door de samenhang, de interactie, van land licht en water. De altijd heiige atmosfeer zorgt voor sterk variërende en soms spectaculaire, luchten. Een voortdurende bron van inspiratie.

 

Dit  wezenlijk kenmerk van het Hollands landschap heeft vele grote schilders naar Nederland getrokken. Ik wil en kan me daar niet mee vergelijken, echter mijn onbedwingbare zin om dit landschap te schilderen hebben we hoe dan ook gemeen.

 

De techniek waarin ik werk is geboren uit een puur aquarellistische opvatting. Ik zou mezelf dan ook vooral aquarellist willen noemen. Om mijn grotere werken te kunnen maken, worden veldstudies in aquarel gemaakt. Thuis op mijn atelier wordt de meestal klein en snel gemaakte studie in een andere techniek uitgewerkt. Op groot formaat meestal 70 x 90 cm. De techniek is een spattechniek zoals we in de eerste schooljaren geleerd hebben. Een vlak afdekken en met inkt, horrengaas en tandenborstel inkleuren. Die techniek heb ik verfijnd. De ecoline inkt is verruild voor een kleurechte airbrush inkt. Fijne details worden met een ouderwetse kroontjespen ingetekend en soms gepenseeld. Om de diepere tonen van het atmosferisch perspectief te bereiken gebruik ik een zacht soort pastelkrijt.

 

Hierdoor komt een realistisch schilderij tot stand zonder dat het een fotografische weergave wordt. Mijn schilderijen zijn een interpretatie van datgene wat ik in het veld ervaar.

 

Ik ben docent aan centrum voor kunstzinnige vorming de Plantage in Tiel.Lid van kunstenaarsvereniging “Werkplek” en de Nederlandse assosiatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK), deelnemer aan de Nationale kunstweek en uitgenodigd voor Amsterdam Art Fair 2017.

 

Ik werk ook in opdracht. 

 

Contact informatie Dik Kusters

Website: www.dikkusters.nl      

Mail     : dhk@dikkusters.nl            

Telefoon: 06-15 94 77 44

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media