Geen producten gevonden...

de Bestekgek

Op de visserijdagen in Scheveningen kwamen we langs een stand waarin sieraden van oud bestek werden aangeboden. Mijn vrouw keek nieuwsgierig naar al het moois wat er in de kraam lag. Ze kocht een armband die gemaakt was van alpacca. Ik zei: ’Dit is de laatste keer dat je het koopt. Voortaan maak ik het zelf’.


Vroeger heb ik een opleiding gevolgd voor kunstsmid. Ik werkte  op de woensdagmiddag en de zaterdagen bij de kunstsmid en maakte er lampen en decoraties zoals schermen voor restaurants en winkels. We richtten deze dan volledig in met smeedwerken waar soms weken aan was gewerkt. De tijd haalde ons in. Fabrieken maakten alles na waar wij jaren aan gewerkt hadden. Er bleek voor mij geen toekomst meer in smeedwerk, totdat ik sieraden ging maken van oud bestek.

 

Met veel geduld, doorzettingsvermogen, durf en creativiteit heb ik nu vele mensen blij gemaakt met mijn sieraden. Het is steeds weer een ‘sport’ om nieuwe ontwerpen te maken en mensen te verbazen.

 

Naast sieraden maak ik ook lampen en kunst met als basis oud bestek. 

Opdrachten en workshops

Alle item die op de site zijn afgebeeld zijn opnieuw voor u te maken, maar ik maak ook lampen, sieraden en kunst naar uw wens en idee. Dit kan ook gratis met uw eigen oude,  zilveren bestek. (U stuurt dan meer mee dan dat nodig is voor het door u gewenste item.)

 

Zelf een sieraad maken in een workshop kan ook. U maakt dan maar liefst drie items en ontvangt een cd met ‘uitleg sieraden maken van bestek’.

 

Contactinformatie de Bestekgek

Website :  www.debestekgek.nl

Mail        :  debestekgek@casema.nl

Telefoon:  06 – 30 71 97 33

Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media