Geen producten gevonden...

Koe van sloophout - Henri Wittenberg


Koe van sloophout gemaakt door Henri Wittenberg met hout uit oude boerderijen. Een bijzonder wandobject waar absoluut geen gelijke tweede van is.

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Volgens de kunstenaar is dit item nog beschikbaar. Ward's Art verifieert dit voor u en zal u op de hoogte stellen van de te verwachten levertijd. (Voor betaling na bevestiging van beschikbaarheid kies 'bankoverschrijving'.)

Koe van sloophout

Deze koe van sloophout kijkt je vriendelijk aan. Het is een bijzonder 3D-object van Henri Wittenberg. Gemaakt van hout zoals het 'gevonden' wordt, dus het wordt niet geschilderd. (Overigens wel bewerkt tegen houtworm.)  Elke koe is anders, want elk stuk hout is anders. De koeien zijn te krijgen met de kop naar rechts gedraaid of naar links.  Door opdracht te geven om twee koeien tegelijk te maken krijg je zoals hier op de foto's twee koeien die 'matchen' qua kleur.  Achteraf een tweede maken in gelijke kleurstelling is nagenoeg onmogelijk. 

 

De koe is, gemeten op de breedste punten,  ongeveer 80 cm breed en 80 cm hoog. Ze is gemonteerd op een achterplaat en voorzien van een stevige ophanghaak. 

 

Door het gewicht van de koe verdient opsturen niet de voorkeur. Afhalen bij onze w inkel in Barneveld of bij de kunstenaar in Markelo is dan handiger. In overleg kan hij ook bezorgt worden, vooraf wordt dan een offerte gedaan van de kosten daarvan.

 

Kunst van sloophout

Dat een mindere situatie prachtige gevolgen kan hebben blijkt uit het verhaal van Henri Wittenberg. Toen hij een  werkeloos was ging hij ‘knutselen’ met hout.  Om ideeën op te doen struinde hij internet af. Daar stuitte hij op werk van twee collega-kunstenaars, Diederick Kraaijeveld en Ron van den Ende. Zij vormden zijn inspiratiebron tot het maken van zijn eerste koetje. Zijn eerste kunst van sloophout.

 

Dit houten wandobject werd met zoveel enthousiasme door zijn omgeving ontvangen dat hij zijn techniek voor het werken met sloophout ging verdiepen en verbreden. Henri maakt allerlei dieren zoals koeien en uilen, maar ook auto’s en zelfs een melkfabriek.

 

Zelf 'slopen'

Het hout dat Henri gebruikt is afkomstig uit oude boerenschuren uit de buurt die gesloopt worden of afval uit containers . Het  hout wordt niet geverfd, maar gebruikt met de kleuren zoals het gevonden is.

 

‘Het mooiste van mijn werk is de verbazing van de mensen als ze zien hoe blij ik word van een stukje hout, dat voor hen niet meer is dan "olde pruttel " ( oude troep ).’

 

In opdracht

Henri werkt  ook in opdracht.  U kunt hiervoor ook rechtstreeks contact met hem opnemen, zodat u uw wensen rechtstreeks met hem kunt bespreken.

 

Contactinformatie Henri Wittenberg

Mail           :  hhwittenberg@caiway.nl

Telefoon     : 06-251 415 88
Facebook    : henri wittenberg

Instagram : kunstmetsloophout

Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten

Loading...
All Stars

All Stars

€450,00
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media