Geen producten gevonden...

Beschilderde kippen/eendeneieren - Atelier Blankedam


De beschilderde kippen/eendeneieren van Atelier Blankedam zijn uniek. Met uiterste precisie worden deze echte eieren een voor een beschilderd.

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: Volgens de kunstenaar is dit item nog beschikbaar. Ward's Art verifieert dit voor u en zal u op de hoogte stellen van de te verwachten levertijd. (Voor betaling na bevestiging van beschikbaarheid kies 'bankoverschrijving'.)

Jos van Atelier Blankedam gebruikt echte eieren om te beschilderen. Nadat de eieren zorgvuldig schoongemaakt zijn worden ze 'leeggetrokken'.  Door ze leeg te trekken ipv leegblazen komt er maar een gaatje in het ei en dat bevorderd de stevigheid. 

 

Hierna gaan de eieren een jaar in de opslag. Dit zorgt ervoor dat de kalk van het ei verhard en dat het ei steviger wordt. Na deze rustperiode worden de eieren een voor een beschilderd of gekleurd. 

 

Voor de kleuring worden alleen natuurlijke producten gebruikt. Van de planten, bladeren en bloemen wordt een 'papje' gemaakt, waarna het ei wordt toegevoegd. De eierschalen krijgen hierdoor verrassende kleurmotieven. Elk ei is weer anders. 

 

Atelier Blankedam wordt gevormd door Jos en Mart van de Blankevoort.

‘Werken met een natuurproduct geeft ons al jaren ontspanning en energie.’ Alhoewel dit echtpaar vaak samen aan het werk is, hebben ze toch duidelijk ieder een eigen stijl ontwikkeld.

 

Mart neemt meestal een bol als basis. Hij maakt dieren of ludieke objecten en laat zich inspireren door het moment. Zijn specialiteit is het maken van mensfiguren op een bol. Zo maakt hij bijvoorbeeld symbolische beelden van de grootte van een gezin.

 

Jos boetseert niet alleen, maar gebruikt ook de draaischijf om haar werken tot stand te laten komen. Beide echtlieden gebruiken, naast verschillende soorten glazuur, ook de Raku-techniek om hun kunst de finishing touch te geven. Hierdoor ontstaat er veel variatie in hun beelden.

 

Jos houdt zich ook bezig met het beschilderen van eieren. De ganzen-, eenden-, kippen- en andere –eieren worden beschilderd met acrylverf of gedompeld in een kleurbad van natuurproducten.

 

Opdrachten
Zowel voor het werken met klei als het beschilderen van eieren geldt dat Jos en Mart, naast hun eigen inspiratie, ook graag in opdracht werken. Het maakt ze blij en geeft voldoening.

Contactinformatie Atelier Blankedam

 

Mail         : blankevoort@simpc.nl

Website  : www.atelierblankedam.nl

Telefoon:   085 – 877 10 16

Atelier Blankedam is gevestigd in Nijkerk.

Geen reviews gevonden...

Gerelateerde producten

Loading...
Kippenbol

Kippenbol

€129,00
Gezinsbol

Gezinsbol

€59,00
Vis

Vis

€14,50
Powered by Lightspeed
- Theme by InStijl Media